Co budete potřebovat
listy bršlice kozí nohy a kopřivy dvoudomé z čisté přírody, můžete přidat i listy pampelišky, popence nebo medvědího česneku
4 stroužky česneku, 1 cibuli
sůl, pepř, kurkumu, kmín, hořčičné semínko (nemusí být) máslo / ghí / olej
Jak na to
V hrnci rozehřejte ghí (nebo máslo nebo olej) přidejte koření, sůl, nakrájenou cibuli a česnek.
Lehce osmažte a přisypejte opláchnuté listy bršlice a kopřiv.
Přilijte asi půl hrnku vody, přiklopíte pokličkou a nechejte krátce podusit.
Ještě teplé rozmixujte a základní variantu BR-KO špenátu máte hotovou.
Podle chuti můžete kombinovat s bramborem a vajíčkem nebo s těstovinami. Také můžete použít jako náplň do pirohů z listového těsta.
My jsme tentokrát zvolili variantu BR-KO špagetovou.
Přejeme Vám dobrou chuť!