25.4.2020 - 31.5.2020   13:30-13:30
Jarní BR-KO (bršlice-kopřiva) špenát
Autor: Jan Valchař | Rubrika: DOMÁCÍ VÝZVA
Kontakt: Jan Valchař, valchar@doris.cz, tel.: 731 186 056
Místo: U vás doma
Jarní příroda nám nabízí spoustu možností, jak oživit náš jídelníček. Nebojte se ochutnat trochu z přírody. Tady je jeden recept pro aktuální období, který nám doporučuje Zuzka.

Co budete potřebovat

listy bršlice kozí nohy a kopřivy dvoudomé z čisté přírody, můžete přidat i listy pampelišky, popence nebo medvědího česneku
4 stroužky česneku, 1 cibuli
sůl, pepř, kurkumu, kmín, hořčičné semínko (nemusí být) máslo / ghí / olej

Jak na to

V hrnci rozehřejte ghí (nebo máslo nebo olej) přidejte koření, sůl, nakrájenou cibuli a česnek.
Lehce osmažte a přisypejte opláchnuté listy bršlice a kopřiv.
Přilijte asi půl hrnku vody, přiklopíte pokličkou a nechejte krátce podusit.
Ještě teplé rozmixujte a základní variantu BR-KO špenátu máte hotovou.

Podle chuti můžete kombinovat s bramborem a vajíčkem  nebo s těstovinami. Také můžete použít jako náplň do pirohů z listového těsta.

My jsme tentokrát zvolili variantu BR-KO špagetovou.

Přejeme Vám dobrou chuť!